Więcej
    Komentarze
    Czy ktoś w redakcji mógłby zajrzeć do słownika j. włoskiego albo chociaż do Wikipedii? "Farina Tipo" to po włosku "mąka typu" i dalej jest zwykle numer, bp typu maki są numerowane. "Pelati" oznacza po włosku "obrany ze skórki" - chcę zobaczyć ten sos obrany ze skórki. Ser "parmigiano" to kolejny popis językowego ignoranta - albo parmezan - taka jest polska nazwa tego sera, albo "parmigiano regiano" - tak jest nazwa poprawna nazwa tego gatunku. Tagliatelle to liczba mnoga, a więc "są tez tagliatelle". Biała mozzarella? A jest jakaś inna? Żółta? Czerwona? A w restauracji makaron jest rozgotowany za to bakłażany, na odwrót, niedogotowane. Rozgotowany makaron jest tylko niesmaczny, za to niedogotowany bakłażan jest bardzo ciężkostrawny - nie ma to jak wzdęcie gratis od szefa kuchni.
    już oceniałe(a)ś
    9
    1
    kuchnia nowoorleanska na ulicy mostowej nawet nie stała obok nowego orleanu. plytkie i dla kazdego, lacznie z rodzinami z dziecmi.
    już oceniałe(a)ś
    7
    8