Fot. Andrzej Krasowski / Agencja Wyborcza.pl
Tradycyjnie w Celia Cooking
Specjalny catering na Boże Narodzenie ma również restauracja Celia Coooking przy ul. Dziewulskiego 21. W świątecznej ofercie na pierwszym miejscu stoją pierogi. Do wyboru mamy: z mięsem, ruskie, z kapustą i grzybami, z samymi grzybami oraz ze szpinakiem i serem feta. Za 7 sztuk zapłacimy 13 zł, w cenie jest cebula i sos czosnkowy. Możemy zamówić także kluski śląskie po 3,50 zł za 7 sztuk, łazanki z kapustką i grzybami oraz łazanki z makiem po 6,50 zł za 100 g.
Ceny zup są bardzo zróżnicowane, ale każda porcja ma 300 ml. 4 zł kosztuje czerwony barszcz i rosół z makaronem, 7 zł świąteczny żurek i flaki, 10 zł zupa gulaszowa z kluskami i 12 zł rybna zupa królewska.
Wśród mięs znajdziemy m.in. zrazy wołowe, wieprzowe, drobiowe w papilotach lub ze szpinakiem i serem feta. Za jedną sztukę zapłącimy od 6 zł do 8,50 zł. Możemy zamówić także szynkę wieprzową w szarym sosie z kaparami, karkówkę pieczoną, schab pieczony i sakwę schabową nadziewaną. 100 g każdego z tych dań kosztuje 7,50 zł. Od 5,50 do 7 zł zapłacimy za śledzia w oleju, w sosie tatarskim lub zapiekanego w pomidorach. Tatar z łososia i tatar wołowy kosztuje 8,50 zł. O złotówkę tańsza jest rolada ze szpinakiem i łososiem. 9,50 zł trzeba wydać na nadziewaną polędwicę i łososia w galarecie.
Wśród dodatków znajdziemy paszteciki i krokiety z mięsem, z kapustą i grzybami i wytrawne muffinki. Ich ceny za sztukę wahają się od 3 zł do 4,50 zł.
W Celia Cooking coś dla siebie znajdą też fani słodkości. Możemy zamówić m.in. sernik domowy, na zimno z malinami, szpinakowca ze śmietaną, makowca lub struclę makową. Kilogram każdego z ciast kosztuje 30 zł. Zamówienia można składać do 17 grudnia. Dania trzeba odebrać dzień przed wigilią lub w wigilię do godz. 10. Więcej dowiemy się, dzwoniąc pod numery tel. 505 016 554 lub 515 276 231.
Wszystkie komentarze